kolmapäev, 7. august 2013

ETTEVALMISTUSED KOJUSAABUMISEKS

12 MÄRTS 2012

Veidi maagiliste numbritega kuupäeval 20.01.2012 sündis meie omaGustaW Jūros Šypsenelė ehk eesti keeli Kusti . Gustaw sündis Leedus, Klaipedas, kennelis nimega Jūros Šypsenelė, mis eesti keeles tähendab "mere naeratust". Kenneli omanikeks on abielupaar Svetlana ja Igor, kes on väga toredad, abivalmid nõustajad, head suhtlejad ja vastutulelikud inimesed. Väga meeldiv on olnud nendega asju ajada!
Nime Gustaw sai ta seetõttu, et kennelis oli "G" kutsikate pesakond. (Neile kes ei tea, siis iga uus pesakond kutsikaid nimetatakse tähestiku järjekorras. Näiteks esimene pesakond on "A" ning kõik kutsikad saavad A tähega algavad nimed, järgmine pesakond on "B" ja kutsikad saavad B tähega nimed jne.) Kennel, millest oli Gustaw pärit, kasutab veel nimede panemise juures *teemasid. Sellel korral oli teema valikuks *kuninglikud nimed.  

Esialgu oli väga raske valida G tähega nime. Korraks käisid peast läbi valikud: Gringo, Guchy, Gismo, Gecko....aga ei-ei-ei-ei. Mõtlesin, et jäägu parem nimeks Gustaw, siis saab teda eesti keeles Kustiks hüüda :) Nimi pandud, sai koer kohe kuidagi automaatselt omaks võetud - kui juba ise saad nime anda, siis tekib ka side selle loomaga.
Tegelikult ega mul ju pole veel Kustist isiklike kogemuste põhjal midagi kirjutadagi – kuna päris silmast-silma,
märg nina vastu põske ja suure musi keelega teeme me alles järgmisel nädalal, kui talle Leetu järgi sõidame. Kusti on siis 8 nädala vanune ning seda loetakse kutsikatele sobivaks vanuseks ema juurest võõrandamiseks. Ega väga enam ei malda oodata ka, juba loen päevi ja tunde, et saabuks see päev kiirem! Nii kaua on juba oodatud, unistatud ja taga igatsetud!
Tegin täna viimased ettevalmistused Kusti kojusaabumiseks – ostsin talle toreda majakese (pesa), kutsikatele mõeldud jalutus rihma ja traksid, mänguasjad ja kutsikatele mõeldud spetsiaal toitu. Olen talle kudunud juba kaks kampsunit – esimene tuli lihtsalt liiga suur, ma vähemalt arvan, sest mul pole õrna aimugi, kui tilluke meie tibupoeg olla võib! 
Aretajaga on meil väga hea kontakt. Svetlana (Gustawi praegune kasvataja) on mulle iga nädal kirjutanud, kuidas kutsikas kasvab, mida uut tegema õppinud ja kuidas ta areneb. Svetlana väga kiidab Kustit, et ta on tark, terane, ilus, terve ja väga vinks-vonks poiss! :) Olen igal nädalal saanud ka fotosid ja video linke Youtubist, et oma silmaga näha, mismoodi ta selle ajaga kasvanud ja arenenud on – kutsikad kasvavad ju nii kiiresti! Alles see oli, kui ta oli väike ümmargune pime piiksuv karvane sardell – aga praegu on täitsa koera nägu, targad uudistavad ja uurivad silmad ja terane näoilme – nii armas!
Ma ei kujuta hästi ette, mismoodi me nii pika tee koos kutsikaga Leedust Eesti tagasi kihutame, aga küll hakkama saab. Ilmselt kõige kurnavam on see reis koerale, mitte meile – meie Tõnuga oleme vanad rekkamehed, aga kutsikas pole nii pikka aega harjunud auto tagaistmepeal elama. Eks vahepeal teeme ikka pissipeatuseid ja söögi-joogi peatuseid ka – tihedamini kui muidu. Kuna alles sai Leedust tuldud, siis umbes arvestatavalt 6 tunniga (koos vahepeatustega) peaks tagasi küll olema – no võibolla läheb rohkem, kuid mis siis – põhiline on õnnelikult koju jõuda.
Ja ega ma hetkel oskagi rohkem midagi kirjutada – kui et järgmises blogis ma kirjutan ilmselt sellest, kuidas meie reis siis sujus :))






 5 nädalane
 5 nädalane
 5 nädalane, koos õega






 1 nädalane (awww!:))
 2 nädalane
 2 nädalane






 2 nädalane, koos õdedega
 3 nädalane
 3 nädalane, õdedega






 3 nädalane
 3 nädalane
 3 nädalane








3 päevane 
 3 päevane
 3 päevased



4 nädalane
4 nädalane
4 nädalane, koos õega



4 ja poole nädalane
pilt teetassikeses :)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar