kolmapäev, 7. august 2013

2.juuni 2012 - Kusti 4 kuune

Pole kuu aega ühtegi märget Kusti päevikusse kandnud ning nüüd teen kiire kokkuvõtte, mis meie elus on juhtunud. :)
Käisime hiljuti loomakliinikus, kus Kusti sai uued ussirohud ja puugitõrje. Kusti käis ka kaalu peal, mis näitas 4,3 kilo!!! Seda on natukene palju ja seda arvas ka meie aretaja, et Kustikene on natukene liiga tüse vend oma vanuse kohta. (näiteks kirjavahetusest Heliga, kes kasvatab Kusti õekest Jettat, tuli ilmsiks et nende kutsu kaalub 3,6, mis on ikka tunduvalt normaalsem 4 kuuse kutsika kohta). 
Kõrvad seisavad meie Kustil imehästi! Küll hommikul ärgates ja teki alt välja tulles on nad tal lontis ja kuumade ilmadega vedrutavad ka siia sinna, aga kuumade ilmadega vajuvad kõik asjad lonti. Svetlana ütles, et see on loomulik, et need kõrvad võivadki tõusta-vajuda väga mitmel põhjusel – ilm, enesetunne, tuju, tervis. Et ei tasu kohe paanitsema hakata, kui koeral ühel päeval kõrv lonti vajub.
Seda enam, et on hammaste vahetumise aeg lähedal. Hambad pole veel hakanud ära tulema või loksuma, küll on teised väga hõredaks rehapulkadeks jäänud ja naljakad. Ma ikka tsekin neid regulaarselt, et jälgida, et uued hambad vanade alt topelt välja ei hakkaks kasvama, sest siis tuleb kindlasti artsi juurde minna ja vanad eest ära sikutada, kuna koera hambumus võib minna valeks.



Koolitustele ega trennidesse pole ikka veel Kustiga jõudnud – asjaolud on lihtsalt sellised, et kiire on ja mul pole rattaid all olnud ning bussiga läheks see reis väga keeruliseks ja pole mõeldav. Nüüd sain auto tagasi ning leppisime järgmiseks nädalaks aja kokku, et lähme ka siis treeninguid uurima. 


Esialgu lööme lihtsalt kaasa ja elame sisse, harjume teiste koertega ja vaatame lihtsalt pealt, mismoodi need asjad käivad. Et tasapisi kui vaim valmis, siis võime juba ise ka hakata proovima. Vahva! Kustile oleks mingisugune tegevus päris kasulik, sest kaua sa ikka aiamaal mesilasi ja kasse taga ajad ning naabrite peale haugud. Õues saab ta küll päev läbi olla ja liikumisvajadused ka rahuldatud aga koeral on ikkagi igav, kui midagi ei toimu.
Olime juba esimest korda tõbised ka. Ei oskagi täpselt öelda, mis põhjusel, sest mingeid erilisi sümptomeid  (lisakommentaar: nagu hiljem selgus, algas tal hammaste vahetus)
peale kurvastamise, loiu olemise tal nagu polnudki. Kõht oli korras ja söögiisu oli hea. Lihtsalt nagu näed ja paned tähele et koer oli kuidagi närb paar päeva, kõrvad vajusid lonti, silmad olid kurvad ja olemine täpselt selline, nagu oleks keegi temaga äsja riielnud. 

Leidsin tal just vahetult enne seda hoogu ka sisseimenud puugi, aga... Arst arvas, et ega tal kohe järgmisel päeval ei hakkaks paha ning kuna tal ikkagi hakkas parem ja mitte seisukorra halvenemine, siis võis tegemist olla lihtsalt kas kerge külmetusega või äkki sõi midagi halba . 

Samas võib ka jällegi see hammaste vahetus periood veidi niimoodi mõjuda. Sest ega koer inimesest ju suurt ei erine ning nii nagu inimene võib ennast mõni päev lihtsalt kehvasti tunda, nii ka koer. Ja eks ega need ilmadki praegu just suurem asi ei ole
Aga üldiselt on ta meil tõesti tubli poiss! Hästi elurõõmus ja aktiivne seltsiline!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar