kolmapäev, 7. august 2013

Punniravist ja hammaste vahetumisest (vanus 6 kuud)

Vanus : 6 kuud

Esmalt räägiks sellest, kuidas meile see punni ravi Rilexine`ga mõjus.  

Mõjus küll, aga...! Punnid hakkasid täitsa päev päevalt kaduma ja taanduma... Halb asi oli selle juures see, et kuskil seitsmendal kaheksandal päeval hakkas Kusti nendest tablettidest oksendama.  Ikkagi kanged antibiootikumid ja arst hoiatas ka, et nii võib juhtuda...

Esmalt me muidugi andsime talle süüa ja siis poole tunni pärast ettekirjutatud koguse ravimit. Muide ta sõi seda täitsa heameelega ise, nagu krõbina ära. Ja siis poole tunni möödudes oksendas ta välja kõik – nii söögi kui tableti. 

Ja sama kordus õhtusöögiga, kui tabletti olime andnud. Ja järgmisel päeval jälle... ning me otsustasime, et enam pole mõtet toppida. Käisime arsti juures, kirjutas meile poole lahjema konsentratsiooniga sama ravimi, aga ikka oksendas välja. Ühesõnaga – me otsustasime, et jätame ravi pooleli. Punnid on justnagu kadunud ja loodame et ehk sellest seitsmest päevast piisas (kuigi öeldi, et ravi peaks kestma umbes kuu aega!!). Kui ikka koeral sees ei seisa, siis mida sa tast piinad ja magu rikud! Nüüd peame lihtsalt jälgima, kas ja kuidas need punnid on, tulevad tagasi või mitte – loodame et mitte.

Hilisem lisakommentaar: Tablettidest ei olnud püsivat kasu. Need punnikesed kippusid ikka vahelduva eduga tagasi tulema. Miks? Keegi ei oska öelda, millest.  Nüüd (Kusti on hetkel juba 2,5 aastane leidsime vist lõppude lõpuks rohu ja pole siiani neid punnikesi enam kordagi tagasi tulnud). See peale määritav salvilaadne rohi nimega CORTIZEME. 
Meile igatahes saime sellest salvist kasu. 


Üldse minu arvamus, et ärge väga pimesi ja sinisilmselt ka laske arstidel igasuguseid rohtusid ja tablette oma lemmikule määrata!!! Kindlasti valige endale HEA, KORRALIK ja USALDUSVÄÄRNE  VETERINAARIA KLIINIK (mitte odav jne). Meditsiin ja ravimite müük on sageli äri ning eriti edukat äri saab ajada haige patsiendiga, kelle saab igasugu rohte pähe määrida ja igasugu uusi asju katsetada. Ja koerad ju ei virise ja ei tule kaebama!!!

Kui pole väga pakiline asi, uurige ikka ise ka natukene internetis lemmiklooma foorumitest inimeste kogemustest, küsige aretajalt nõu, küsige teistelt tuttavatelt nõu, kellel on samsugune koer jne. Kahjuks on hästi tihedad sellised juhtumid (ka enda ja tuttavate kogemustest), kus arst ei süvene looma probleemi, määrab mingil katse-eksitus meetodil suva sümptomite järgi diagnoosi (sageli on valediagnoose) ja ravi ning siis jäävad kõik tulemusi ootama, kas mõjub või mitte. 

Aga kõik rohud on mürgid ja vale rohu määramisel võime me loomale pigem kasu asemel veel suuremat kahju tekitada. Oma lapsele te ju ei söödaks peo pealt mürki, milleks siis koerte peal eksperimenteerida. Koera võib vabalt ka "surnuks ravida" ja pärast laiutavad kõik nõutult käsi, et ju nii pidi minema, et haige ja nõrk loom oli :(
 

Räägiksin nüüd ka HAMMASTE VAHETUMISEST.  

Alumised ja ülemised lõikehambad vahetusid täiesti probleemivabalt ja ma juba rõõmustasin, et nii hästi kõik läheb!
Ja siis jõudis kord kihvade kätte. Vot siin tuli hakata häirekella lööma, kuna näha oli, et alumised muhud hakkasid juba igemest välja pressima ja vanad- piima-kihvad isegi ei teinud seda nägu, et eest ära oleks hakanud tulema. Käisime jälle arsti juures ja ta soovitas neid kihvu ise logistama hakata. 

Hea öelda, aga proovi sa neid logistada, kui koer ei lase – natuke valus ju ja kellele ikka meeldib, kui keegi sulle koguaeg suhu ronib ja seal midagi kangutada tahab. No alumised kihvad õnnestus mul välja logistada ja mänguhoos niiöelda välja keerata – umbes ups! Näe hammas tuli ära!  Aga vot ülemised isegi ei loksunud – ja nüüd ma tean ka miks. Näitan teile ka (lisan foto). Ägedad mammuti kihvad või mis???
Käisime siis täna loomakliinikus hambaid eemaldamas. Läksime kahe ülemise kihva pärast ja tagasi saime koera, kellel sahtel tühi!  

Anti hambad ka kaasa. Ja nüüd ongi hea võrrelda, et kui pikad on ülemiste kihvade juured (pea pool välja ulatuvast hambast on teine pool lõualuu sees) ja kui lühikesed on alumised kihvad ning neil puudub üldse juur (alumine kihv on fotol pikkade kihvade all üksik hammas). Välja tõmmati veel tagumisi piima-purihambaid, sest need olevat kõik loksunud ja lahti tulemas, et kui juba läks tõmbamiseks, siis üks kannatamine korraga. Tagumised purihambad pidavat ka kergesti ära tulema, sest neil pole samuti juurt all.
Kusti oli loomakliinikus pea poolteist tundi, kuni mulle helistati ja järele paluti tulla. Eks ta seal toibus arstide järelvalve alla, sest kui mina sinna jõudsin, tuigerdas ta juba ringi mokad töllakil ja juhm pilk ees, mitte millestki aru ei saanud - aga mind tundis küll kohe ära ja ronis sülle ja oli nii rahul, et emme tuli! Praegu on kell kolm päeval ja ta on ikka parasjagu uimane, kuigi möödas on 5 tundi. Eks see narkoosist taastumine võtabki aega. Nüüd on vähemalt see hambamure murtud!

Aga muidu oleme ikka terved ja elurõõmsad! Oleme käinud igasugu põnevates kohtades (nagu muulil, rabas, metsas, rannas) jalutamas. Ahjaa – ujumas oleme käinud päris palju. Esimesed korrad olid küll rohkem nii, et ma pidin kaasa aitama sukeldumisele, kuid juba kolmandal korral tuli ta ise väga hea meelega vette järele ja oi küll sa pritsib ja sulitab nii mis hirmus. Läksin omast arust nagu koera ujutama, aga igakord tulin ise läbimärjana koju tagasi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar